واسكندريه كمان بتحبك جدا جدا جدا
رد: اي اكله اسكندرانيه تخطر علي بالك اطلبيها وانا بسررعه هجيبهالك
تعالي بقه اقولك علي الحواوشي
رد: اي اكله اسكندرانيه تخطر علي بالك اطلبيها وانا بسررعه هجيبهالك
نصف كيلو لحمه مفرومه
4 طماطم
4 فلفل
3بصله متوسطه
ملح وفلفل وشطه وبهارات وجوزة الطيب(لو عندك)
رد: اي اكله اسكندرانيه تخطر علي بالك اطلبيها وانا بسررعه هجيبهالك
وهي دي سر المهنه
ان كل حاجه تتبشر في المبشرة من الناحيه دي
رد: اي اكله اسكندرانيه تخطر علي بالك اطلبيها وانا بسررعه هجيبهالك
تجيبي الطماطم وتبشريها !! ازاي
رد: اي اكله اسكندرانيه تخطر علي بالك اطلبيها وانا بسررعه هجيبهالك
بتقشري الطماطم بحيث يكون الجزء اللي ف نص الطماطم اللي فيه الميه والبذر لوحده و الجزء اللي طماطم صافي لوحدهو
الجزء الصافي ده هو اللي بتبشريه
وبعدين تبشري الفلفل و البصل عادي
ولازم في المبشرة مش في الكبه علشان يكون حجمهم مظبوط وتبقي زي بتاعه الراجل
وتضعي كل المكونات علي بعض وتقلبيهم كويس اوي حتي يتجانسو
وبعدين ممكن تروحي اي فرن بيعمل عيش شامي وتضعي علي الرغيف مقدار مناسب من اللحم وتغطيه برغيف اخر و تقفليه كويس
اما لو عايزة تعمليه كلو ف البيت
اعملي العيش وهو عباره عن
نصف كيلو دقيق
قطعه خميرة بحجم عين الجمل
نصف كوب زيت
رشه ملح
ماء حسب العجين
وتعجنيهم كويس وتسيبي العجين يرتاح لمده 20 دقيقه
ثم تشكليها دوائر وتسيبيها ترتاح وبعدين تضعي اللحمه وتغطي رغيف باخر و تسبيها ترتاح 20 دقيقه وتدخليها الفرن
وهتلاقيها روووعه انا لسه عملاها من كام يوم وكانت خطيره
جربيها وقوليلي ايه الاخبار
وانا في انتظار ردك